Hvordan formatere minnekortet på ditt GoPro kmaera

Hvordan formatere minnekortet på ditt GoPro kmaera

Å formatere GoPro-kameraets minnekort holder orden på filsystemet, og minimerer sjansene for feilmeldinger. Her får du en oversikt over hvordan du formaterer minnekortet på de forskjellige GoPro-modellene.

SD-kort er essensielt for GoPro kameraer. Du kommer ikke langt uten et. Ved å formatere minnekortet oppnår du to ting: du fjerner alt som ligger der, og får plass til nye bilder og video. I tillegg vil en formatering gjøre at minnekortet blir satt opp på den måten kameraet ønsker, både med tanke på filsystemet og mappesystemet. 

Formatering er noe du bør gjøre før du begynner å bruke et minnekort, og du bør også lage en rutine på å gjøre det etter du har lastet ned alle bilder og video fra minnekortet ditt.

SD card error GoPro

Som en gylden regel er det best å formatere minnekortet mens det er i kameraet. Dette gjelder ikke bare for GoPro kameraer, men for alle kameraer. 

Det er litt forskjellige måter å formatere minnekortet på, ut i fra hvilken kameramodell du har. På noen modeller har du i tillegg flere valg for hvordan du vil gjøre det. For eksempel kan du på noen GoPro-kameraer enten gjøre det via menyen på touchscreenen, knappene eller appen. På andre har du færre valg.

Formatere minnekort på GoPro kameraer med skjerm og meny

På alle GoPro kameraer som kommer med en innebygd touch-screen har du muligheten til å formatere via menyen. Terminologien er ikke alltid helt lik, men hvis du går inn på Settings vil du finne det du er ute etter.

Her er noen eksempler:

  • HERO7: Preferences -> Reset -> Format SD Card
  • HERO6, HERO5 & HERO (2018): Preferences -> Format SD Card -> Delete
  • HERO4 Silver: Setup -> Delete -> ALL/Format

Formatere minnekort på GoPro kameraer med liten skjerm foran

På GoPro kameraer som kun har en liten skjerm foran, som HERO4 Black og HERO3 og HERO3+ modellene, kan du bruke en kombinasjon av på-knappen på siden, og lukkerknappen på toppen, for å komme deg gjennom menyen og formatere minnekortet. Noen av de nyere modellene, som HERO5 Black, HERO6 Black og HERO (2018) har en liten skjerm foran, men på disse modellene kommer du deg ikke inn i innstillinger. Skjermen foran er bare for å bytte mellom de forskjellige fotomodusene.

  • Trykk på på-knappen et par ganger til du ser et søppelkasse-ikon på skjermen foran
  • Trykk på lukkerknappen for å velge
  • Trykk på på-knappen til "ALL/Format" vises på skjermen
  • Trykk på lukkerknappen for å velge
  • Trykk på på-knappen til "Yes" blir markert
  • Trykk på lukkerknappen for å velge 

Kameraet begynner da å formatere, og lyset og søppelkasse-ikonet vil begynne å blinke for å signalisere dette. Blinkingen vil stoppe så snart prosessen er ferdig.

Formatere minnekort trådløst/via appen

GoPro sin app gir deg muligheten til å formatere minnekortet. Hva de kaller dette varierer litt mellom de forskjellige app-verjsonene. På den nåværende versjonen kaller GoPro det for "Delete All Files from SD Card", under Settings og Delete.

Formatere minnekortet via en pc

Det beste er alltid å formatere minnekortet mens det står i kameraet det skal brukes i. Men det er fortsatt mulig å formatere det via f.eks. en PC. 

I Windows gjør du dette ved å gå til Control Panel -> Administrative Tools -> Computer Management -> Disk Management.

Forrige artikkel GoPro HERO7 Silver og White - oppløsning, moduser og innstillinger
Neste artikkel GoPro som blinker/lyser blått - hva betyr det?