GoPro HERO7

GoPro HERO7 Silver og White - oppløsning, moduser og innstillinger

I denne artikkelen går vi gjennom de forskjellige egenskapene og mulighetnee du har med HERO7 Silver og White når du skal ta stillbilder.

GoPro-kameraer er mest kjent for mulighetene til å ta fantastisk video, men de fungerer også bra til stillbilder, og da spesielt bildesekvenser.

Her går vi gjennom de forskjellige mulighetene du har med GoPro HERO7 Silver og White. De to kameraene har de samme fotomulighetene, med unntak av to ting. I denne artikkelen tar vi for oss de tingene kameraene har til felles.

Grunnleggende informasjon

Oppløsning, størrelse og format: begge kameraene har en oppløsning på 10MP, 3648 x 2736 pixler. Om dette ikke sier deg så mye, så kan vi fortelle deg at det er nok til at du kan printe ut et bilde i 25cm x 20cm. Formatet på bildene er 4:3.

Bildeformat: alle bilder på HERO7 Silver og White lagres som standard som JPG. Dette betyr at bildene enkelt kan deles i sosiale medier, sendes på epost og åpnes i bilderedigeringsprogrammer. 

Det er ingen RAW-muligheter på HERO7 Silver og White. Det er bare HER7 Black av HERO7 modellene som støtter dette.

Filstørrelsen på JPG-bildene varierer. Bilder med mye detaljer og mange farger komprimeres ikke like godt som bilder med mindre detaljer. Men generelt sett kan du si at bildene blir mellom 3.5MB og 5MB, noen større og noen mindre.

Lukerknapp: begge kameraene har en lukkerknapp på toppen. Du kan også ta bilder trådløst, ved hjelp av GoPro sin egen app eller fjernkontrollen Smart Remote.

Eksponering

Generelt sett så har Silver og White samme eksponeringssystem, men det er en viktig forskjell.

Begge kameraene har automatisk eksponering, og du har ikke mulighet til å styre lukkertid, ISO eller hvitbalanse manuelt.

WDR: dette er en av de to forskjellene mellom bildeegenskapene til disse kameraene.

Silver har en modus kalt WDR, som står for "Wide Dynamic Range". Det er samme konsept som HDR (High Dynaminc Range), som er en funksjon som prøver å jevne ut områder med høy kontrast, og hente frem detaljer fra shadows og highlights.

Det varierer hvor effektivt dette er i praksis, og ofte vil du få et like godt eller bedre resultat med litt redigering av bildet.

Optikk

Linse: begge kameraen har samme linse. Det er en vidvinkel linse med en blenderåpning på ƒ/2.8.

Synsfelt: begge kameraene har samme fastsatte synsfelt for foto: Wide

Zoom: begge kameraene har digital zoom.

Andre funksjoner

Burst mode: denne funksjonen lar deg ta en bildeserie med mange bilder, perfekt for actionfylte idretter. Begge kameraene har denne funksjonen, men det er bare en framerate tilgjengelig: 15 bilder i sekundet.

Continuous Photos: denne funksjonen er veldig lik burst mode, men i stedet for et forhåndsbestemt antall bilder, kan du holde lukkerknappen nede og ta så mange du vil. Begge kameraene har denne funksjonen, men det er bare en framerate tilgjengelig: 4 bilder i sekundet.

Photo timer: GoPro kaller timeren "photo timer". Du kan velge mellom 3 sekunder, 10 sekunder og avslått.

GPS Metadata: dette er den andre forskjellen mellom disse to kameraene.

Silver har en GPS-sensor som kan måle koordinatene til hvor du tar bildene. Informasjonen blir lagret som i metadataen til bildet. Dette er en funksjon du bør bruke bare når den trengs, ettersom den bruker mye batteri.

Night photo: ingen av kameraene har GoPro sin "Night Photo" modus.

Time-lapse: ingen av kameraene har time-lapse photo modus som lagrer bilder fra en time-lapse, men begge har videomuligheten.

Neste artikkel Hvordan formatere minnekortet på ditt GoPro kmaera