GoPro Karma Drone

GoPro Karma Drone

Det måtte jo komme. GoPro har lenge levert utstyr så man har kunnet bruke kameraene sine på droner, men nå har firmaet så altså bestemt seg for å levere hele pakka – både kamera og drone – og ikke overraskende fungerer denne kombinasjonen svært godt.

Dronen, som så passende har fått det klingende navnet GoPro Karma, er kompatibel med de nyere GoPro kameraene HERO5 Black og HERO5 Session samt de eldre utgavene HERO4 Black og HERO4 Silver. Dette gjør at dronen har de samme kameratekniske spesifikasjonene som de respektive kameraene vi kjenner fra før av.

Nytt er imidlertid at selve kamerainnfestingen er integrert i selve dronen, hvor den har en dobbelt funksjon. Når den er montert i selve dronen fungerer den som stabilisator, men den kan enkelt tas ut og brukes som et slags håndtak til GoPro kameraet.

GoPro Karma er en svært kompakt drone, og leveres med en hendig ryggsekk slik at den er enkel å transportere med seg. Den er svært enkel å manøvrere, og med en medfølgende app kan man overlate styringen av selve kameraet til andre, mens man selv konsentrerer seg om flygingen som gjøres ved hjelp av en egen kontrollenhet.

GoPro Karma leveres i flere konfigurasjoner. Man kan kjøpe den som ren drone uten kamera, eller med enten GoPro HERO5 Black eller GoPro HERO5 Session.

Dronen er utstyrt med børsteløse motorer og selvstrammende propeller og har et batteri på 5100mAh. Dette gir ifølge GoPro dronen en flytid på opptil 20 minutter, noe som det blir spennende å se brukernes reaksjoner på, da ladetiden ligger på rundt en time. Selve kontrollenheten tar ifølge GoPro opp mot to og en halv time å lade, og det integrerte grepet to timer. Det skal kun være mulig å lade en enkelt enhet om gangen. En løsning på dette kan enten være flere batterier eller ladere, slik at man får mest mulig flytid når man først er ute på tur.

GoPro Karmas spesifikasjoner:
Maks hastighet – 56 km/t
Maks distanse – 1000 meter
Maks høyde – 4500 meter
Maks vindhastighet – 22mph
Radiofrekvens – 2.4GHz
Lengde – 30.3 cm
Bredde – 41.1 cm
Høyde – 11.7 cm
Propelldiameter – 25.4cm
Vekt 1006 gram

 

 

Forrige artikkel 10 tips til bedre filmer med GoPro
Neste artikkel Endelig i Norge: LUME CUBE