Vil ikke GoPro-kameraet ditt skru seg på? Prøv disse tipsene

Vil ikke GoPro-kameraet ditt skru seg på? Prøv disse tipsene

Det å skru på et GoPro-kamera er som regel veldig enkelt. Men noen ganger hender det at kameraet rett og slett ikke vil skru seg på. Her er noen tips til ting du kan prøve for å få skrudd på kameraet ditt.

Vanligvis holder det å skru på "på-knappen". Men noen ganger fungerer det rett og slett ikke. Ingen error-beskjeder, ingen lys... kameraet vil rett og slett ikke på.

Det hender nemlig at GoPro kameraer låser seg helt, selv om de har blitt bedre og bedre etterhvert som de har utviklet seg. Her er fire ting du bør sjekke om GoPro-kameraet ikke vil skru seg på.

1. Sjekk at batteriet er ladet

Dette høres kanskje ut som et litt for enkelt tips - men veldig ofte er batteriet tomt. Det er lett å tappe batteriet for strøm. Vanligvis vil kameraet ditt skru seg av når det er noen få % med strøm igjen på batteriet. Men kameraet bruker også litt strøm når det ligger avslått.

Det kan derfor være at batteriet ditt er helt tomt. Koble kameraet til en USB-kabel, og sjekk at LED-lampen indikerer at kameraet lades. Noen ganger begynner det ikke å lyse umiddelbart, men det bør skru seg på etter et minutt eller to.

2. Ta ut batteriet og sett det inn igjen

Dersom du har et GoPro-kamera hvor batteriet kan fjernes, bør du prøve å ta det ut og sette det inn igjen. Det kan være at batteriet har blitt satt inn feil, eller at noe rusk eller rask hindrer batteriet i å få kontakt med kameraet. Dersom du har et ekstrabatteri, bør du prøve dette også.

3. Sjekk minnekortet

Sjekk at minnekortet sitter som det skal. Om du har et ekstra minnekort, bør du prøve dette også.

4. Reset kameraet

Hvis ingen av punktene over har fungert, kan du prøve å resete kameraet. Dette pleier å løse problemet. Grunnet til at vi ikke har skrevet dette som punkt 1, er at du må sette opp kameraet på nytt.

Det er et par forskjellige måter du kan resete GoPro-kameraet ditt på. Om kamerat ikke skrur seg på, kan du ikke gå inn i menyen for å resete det, men det finnes andre muligheter:

  • Sørg for at kameraet er avslått. Fjern alt som er koblet til - eksterne mikrofoner, eksterne batterier, LCD BacPac osv
  • Se til at det er et batteri i kameraet, eller at det er koblet til en ekstern strømkilde via USB-kabelen
  • Hold inne på-knappen i 10 sekunder før du slipper den

Når du reseter GoPro-kamerat vil alle innstillinger tilbakestilles til fabrikkinnstillinger, men det som ligger på minnekortet vil ikke forsvinne.

5. Kontakt GoPro-support

Om du har prøvd alt vi har nevt i denne artikkelen, og kamerat fortsatt ikke vil skru seg på, kan det være at noe må repareres. Du bør da kontakte GoPro sin supportavdeling her.

Forrige artikkel Slik bruker du GoPro Wifi Remote med HERO7 Black og HERO6 Black
Neste artikkel 5 enkle GoPro tabber du bør unngå