Guide: Bruk filter på GoPro under vann!

Guide: Bruk filter på GoPro under vann!

GoPro kameraer har blitt utrolig populært blant dykkere i løpet av de siste par årene. Det finnes utallige måter å fange herlige øyeblikk under vann. Monopod , selfiestenger, fester, håndtak, grep , dome porter, mounts, fetser. Det finnes også noen som har festet kamera på harpunen. Enten man snorkler eller dykker kan man nå fange undervannsøyeblikkene på en helt ny måte, og dele dem på nettet.

La oss ta en titt på de grunnleggende funksjonene til GoPro Hero kameraet og hvordan å ta vakre undervannsvideoer.

Hvordan starter jeg å filme under vann?

Du kan filme video med GoPro nesten rett ut av boksen. Det første du gjør er å lade batteriet. Dette gjøres ved å sette batteriet inn i kameraet og deretter koble kameraet til en USB-plugg via den medfølgende kabelen. Du kan også kjøpe en Smatree batteripakke, så er du godt rustet. Slå på kameraet ved å holde frontknappen inne, og start å filme ved å trykke på den øverste knappen. Stopp opptak med den samme knappen. Små røde LED-lys blinker på forsiden og baksiden av huset mens filmingen pågår. Merk at Hero 3 vil slå seg på etter å trykke inn knappen i to sekunder, mens at du må slippe knappen på Hero 3+ etter to sekunder for å slå på. På HERO4 tar det ett sekund. GoPro HERO4 Silver utgaven har en LCD-skjerm på baksiden, mens HERO4 Svart ikke. Så hvorfor skal du kjøpe «black»? Jo – «black» har en fantastisk bildefrekvens som gir deg mulighet til å film slow motion i FULL-HD kvalitet. Igjen, er det veldig kjekt med skjermen Silver har på baksiden. I tillegg er silver et billigere kamera.

Hvilken oppløsning skal jeg velge?

GoPro Hero 3+ er standard satt til 1080p super(wide) 30fps. Vår anbefaling er å endre dette. Juster opp til 60fps, og endre til Wide. Super-wide kan dra bilde, og du får en fisheye effekt som etter vårt syn gjør bilde veldig kunstig. I tillegg vil eventuelle små riper bli mye mer synlige i superwide. Dette kan du selvfølgelig ungå ved å skaffe deg linsebeskyttelse, eller et deksel ved oppbevaring. Hvis du har HERO4, og oppdatert til nyeste firmware vil våre anbefalte innstillinger ligge inne. En ting er viktig å huske på. Jo høyere oppløsning og bildefrekvens, jo flere krav vil du ha til datamaskinen for redigering. Pass på å ikke ta opp 4k videoer for hele turen – du blir kanskje nødt til å kjøpe en helt ny PC når du kommer hjem dersom du ønsker å redigere.

Når må jeg bruke rødt filter under vann?


Røde filter
kompenserer for mangelen på rødt lys i under vann. (siden rødt er den første fargen som går tapt når går under vannoverflaten). Dette skiftet i tilgjengelig lys vil ofte forvirre kameraets hvitbalanse. Det røde filteret bidrar til å gi nøyaktige og levende farger i videoen, samt en sårt tiltrengt kontrast. Røde filter er konstruert for å brukes i tropisk og blått vann, optimalisert for bruk mellom 10 og 80 fot. Beste bruk: Ambient lys (ingen video lys). Blått vann.

 

 

Inspirasjon:

 

 

 

 

 

Forrige artikkel Endelig i Norge: LUME CUBE
Neste artikkel Smatree batteripakke med trippellader til GoPro Hero4 og Hero3/3+