5 enkle GoPro tabber du bør unngå

5 enkle GoPro tabber du bør unngå

Fang video du kan være stolt av ved å unngå disse tabbene.

Lurt på hvorfor reklamefilmene til GoPro ser så bra ut, mens dine egne videoer og bilder ikke en gang fortjener plass på harddisken? Vi har satt opp 5 enkle tabber mange GoPro brukene gjør. Unngår du disse vil det ferdige produktet se så mye bedre ut!

1. Skitten linse?

Kanskje den vanligste tabben.. Støv, reg, snø og solkrem setter spor. Dette gjelder linsen til selve kamera, men også coveret ditt. Husk også å vaske på innsiden. Dette vil øke kvaliteten på videoene dine betraktelig. Sett på et cover, beskytt med plastfilm, og rens godt før bruk. 

 

2. Dårlig lys

GoPro har en veldig liten linse, og derfor ikke optimal under forhold med dårlig lys. Pass derfor på at det er godt med dagslys, slik at du ikke blir skuffet når du kommer hjem. Du kan også investere i eksternt lys hvis forholdene tillater det. 

 

3. Feil "Frame Rate"

Du har kanskje jekket frame rate opp på 60fps, 120fps eller kanskje 240fps. I gode lysforhold kan dette gi deg fantastiske slow motion sekvenser - spesielt kult hvis man filmer noe med mye bevegelse. Vår anbefaling er å sette frame rate hver gang du skal ut å filme. Hvis du vet du ikke trenger slow motion vil 30fps gi deg best resultat! Er du typen som ikke orker gå inn på innstillingene hver gang? Sett den på 60 fps som standard (ikke 120fps eller 240fps). Da har du mulighet til å senke farten på videoen med 50% uten at det hakker. 

 

4. Kjedelige vinkler

Husker du hjemmevideoene fra 90-tallet hvor man fylte videotapene med minutter lange sekvenser med panorering av naturlandskap? Det vil du unngå. Prøv å få flere elementer med i filmen din. Har du GoPro på hode, pek den litt nedover slik at du får med litt av kroppen, sykkelen, eller skiene dine. Forsøk å ha noe forgrunn, mot en bakgrunn som er i stor bevegelse. Ellers pass på at du filmer ting som er interessant. Mennesker er alltid en vinner! Husk tilbehøret som gir deg flere vinkler. 

 

5. Opptatt av Specs?

Mange er opptatt av specs. 4K med høy frame rate er for mange et must - men helt ærlig, for de fleste av oss er det ikke viktig. Noen kamera kan lage film i 4K som komprimerer filmen i dårligere kvalitet enn vanlig 1080p. Filene tar også stor plass, og det stilles mye høyere krav til minnekort. Noen må også kjøpe seg en ny PC for å redigere 4K filmen sin. Kjøp etter behov og evne og kos deg! 

Forrige artikkel Vil ikke GoPro-kameraet ditt skru seg på? Prøv disse tipsene
Neste artikkel Tips og tips til bruk av GoPro